Zeeland

Even helemaal niets moeten en alles is al voor je geregeld. Hoe prettig is dat!
Heerlijk vakantie vieren met alles erop en eraan. Met de geruststellende gedachte dat er ook aandacht, begrip en zorg is voor jou en voor jouw rouw. In een veilige, warme omgeving waar je echt jezelf kan en mag zijn. Waar je niets hoeft uit te leggen omdat iedereen onmiddellijk weet wat je bedoelt. Laat je lekker verwennen en geniet met volle teugen van een welverdiende, ontspannende, hartverwarmende vakantie in Zeeland!

Beschrijving

Als je aan Zeeland denkt, dan denk je natuurlijk aan de zee en het strand. Aan de wind door je haren, de zon in je gezicht, de prachtige luchten, de weidsheid van het land en de geur van de zee. Lekker lopen door het zand van het brede oneindig lange strand terwijl je luistert naar het geluid van de rollende golven. Fietsen door de duinen en even afstappen om helemaal blij te worden van het geweldige uitzicht. Een hapje eten en iets drinken bij een gezellig strandtentje bij een schitterende zonsondergang. Je moed bij elkaar rapen en de koude zee induiken. Een ontmoeting met een strandjutter. Slenteren door de straten van gezellige dorpjes en stadjes vol historie. Rust, ruimte en de zee maken als vanzelf je hoofd leeg.

Data

nieuwe data volgen

Programma

Dag 1

We ontmoeten elkaar om 13.30 onderaan de duin in het kleine badplaatsje Dishoek. Onder het genot van een lekkere lunch maken we kennis met elkaar. Nadat we ons geïnstalleerd hebben in een van de nabij gelegen sfeervolle, luxe appartementen is het natuurlijk de hoogste tijd om naar het strand te gaan. Even de heerlijk verfrissende zeelucht inademen en een mooie strandwandeling maken. Mocht je dat niet zien zitten dan is er natuurlijk een strandtent in de buurt. Daar kan je vanuit een luie stoel, onder het genot van een lekker drankje, heel relaxed van het uitzicht en alle indrukken genieten.
Er wordt lekker voor je gekookt dus schuif aan het eind van de dag gezellig aan.

De avonden kunnen naar eigen inzicht ingevuld worden. Diverse suggesties worden ter plekke gegeven. Zo zou je gebruik kunnen maken van de sauna die te vinden is in één van de appartementen (oktober) of ga op de fiets naar het nabijgelegen Vlissingen en bekijk de grote vrachtschepen en boten die daar vlak onder de kust voorbij varen. Genoeg te doen. Alles kan niets moet.

Dag 2

Op de fiets om de kustroute van Dishoek naar Domburg te verkennen (18km). Langs de duinen en door stukken bos naar Zoutelande richting Westkapelle. Vervolgens langs de vuurtoren naar Domburg. Natuur en dorpjes wisselen elkaar af en onderweg komen we langs verschillende strandopgangen naar kilometerslange stranden. We doen het lekker rustig aan en stoppen onderweg regelmatig. In Domburg aangekomen nemen we de tijd om deze leuke badplaats te ontdekken. De terugweg kan bijvoorbeeld gaan via Aagtekerke, Meliskerke, Biggekerke, Dishoek . Dat zien we dan wel. Er zijn vele mogelijkheden.
Rozig, moe en voldaan komen we na een heerlijke dag in de buitenlucht weer aan in ons appartement.

Wanneer fietsen een probleem is, is het ook mogelijk om het programma met de auto te volgen.

Dag 3

Begin de dag lekker vroeg met een verfrissende strandwandeling of dut nog even verder op het strand. Daarna vertrekken we met de fiets ( 8 km) richting de hoofdstad van Zeeland.
Wist je dat Middelburg in de 17e eeuw na Amsterdam de belangrijkste VOC-stad van Nederland was? Ondanks het bombardement in 1940 zijn er nog veel gebouwen uit de Gouden eeuw bewaard gebleven. Middelburg ademt historie. Grote pakhuizen, imposante herenhuizen, kinderkopjes en kruip-door-sluip-door steegjes, de Lange Jan, de abdij, het stadhuis, grachten, de bolwerken. Je kan er trouwens ook prima winkelen, borrelen of eten.

Een perfecte plek voor een bijzondere wandeling, namelijk een fotowandeling. De stad bekijken en deze ondertussen mooi en net even anders vastleggen met je mobiele telefoon. Of zoals Karin den Boer van het foto atelier het zo mooi zegt; “Ik leer je om anders te kijken en deze ervaringen om te zetten naar een krachtig beeld”. Ik zou zeggen kom maar op met die tips.

Dag 4

Schip Ahoi, zin om te varen op het Veerse meer? Zetten we daarna voet aan wal in een van de mooiste, historische stadjes van Nederland, Veere. Niet voor niets een beschermd stadsgezicht.

Veere is gesticht ergens in de 12 of 13 de eeuw en kende een grote economische groei in de 16de eeuw. Dit kwam voornamelijk omdat Veere het stapelrecht op Schotse wol had en hierdoor het monopoly hier op had. In deze periode is het stadhuis van Veere gebouwd dat bekend staat om zijn carillon. Ook de Schotse huizen aan de kaai stammen uit deze periode en zijn tegenwoordig ingericht als museum.

Heerlijk slenteren door de steegjes van weleer. Even binnen kijken in de Grote kerk . Daar is een installatie te zien, de zogenaamde Slinger van Foucault. Met deze slinger bewees de Franse natuurkundige Léon Foucault dat de aarde draait. Of ga op zoek naar de lekkerste oud-Hollandse snoepjes  in oma’s roze snoepwinkel. En wat te denken van de vele winkeltjes en de schitterende oude jachthaven.
Voor ieder wat wils.

Daarna fietsen we tussen de weilanden door, in alle rust naar onze appartementen terug.(15 km)

Dag 5

Als je het naar je zin hebt vliegt de tijd voorbij. Zo ook deze  heerlijke dagen in Zeeland. We laten deze ochtend dan wel het appartement achter ons maar hebben nog lekker een dag voor de boeg alvorens weer naar huis terug te keren.

In Vlissingen nemen we de ferry naar de overkant, naar Breskens. Waar ga je voor? Maak je een schitterende fietstocht naar Cadzand? Of ga je liever winkelen in het super gezellige plaatsje Sluis. Dat kunnen we ter plekke met elkaar afspreken. Rond een uur of 4 verzamelen we weer op het station van Vlissingen. Onder het genot van een kopje koffie of drankje  laten we al het goeds en moois van deze dagen nog even de revue passeren  en gaan daarna naar ons eigen huis terug.

Prijs € 620

Nieuwe data volgen.

€ 620

 • Verblijf Appartement Klein Dishoek
 • 1 persoonskamer
 • Reisleiding
 • 4x ontbijt
 • 3x avondmaaltijd
 • Lunch bij aankomst
 • Koffie, thee, fruit, snacks, fris
 • Workshop fotograferen met je smartphone
 • Bezoek aan de werkplaats van Joop de strandjutter
 • Boottocht Veere
 • Bootovertocht Vlissingen – Breskens, retour
 • Bed-bad en keukenlinnen
 • Toeristenbelasting
 • Fietsverhuur.
 • Evt. Entree musea
 • Transfer;  wanneer je met de trein komt word je met de auto van het station in Vlissingen gehaald. Hier wordt en kleine vergoeding voor gevraagd alsmede voor eventuele vervoerskosten ter plekke .
 • Alcoholische dranken
 • STO garantieregeling €12,- per boeking
 • Annuleringsverzekering
 • Elektrische fiets € 21 per dag

Aanmelden voor deze reis

  Ik ga mee met de vakantie naar Zeeland op de volgende datum
  nieuwe data volgen

  In geval van nood graag contact opnemen met

  Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier! Een kopie van je antwoorden wordt direct gemaild naar het email adres dat je hebt opgegeven.
  Daarna ontvang je z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis.
  Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

  Op naar een hartverwarmende vakantie!


  nieuwe data volgen

  5 dagen

  4-8 deelnemers

  € 620

  We verblijven deze week in het kleine  kustplaatsje Dishoek op Walcheren. De schitterende 3 en 2 kamer appartementen zijn splinternieuw, luxe, sfeervol en van alle gemakken voorzien. In principe heeft iedereen de beschikking over een eigen kamer. Badkamers (2) worden gedeeld. De maaltijden worden verzorgd en gezamenlijk genuttigd in één van de appartementen. Bij mooi weer zou dat zelfs kunnen op het dakterras! Een van de appartementen beschikt over een sauna waar je gebruik van kan maken wanneer je dit wilt (oktober)

  Een verblijf  op een unieke  plek, onderaan de duin. Werkelijk een  oase van rust met bos en strand om je heen.  Vlakbij Vlissingen, Middelburg, Veere en Domburg.

  Adres:

  Kaapduinseweg,
  4371 NP Koudekerke

  De auto kan geparkeerd worden bij het appartement

  Openbaar vervoer:
  Neem de trein naar Vlissingen
  Transfer van en naar het station is mogelijk. Evenals  het vervoer tijdens  de vakantiedagen.
  Hier wordt wel een kleine extra vergoeding voor gerekend.
  Wil je hier gebruik van maken geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier.

  Het programma

  Het programma zoals het op de site beschreven staat is optioneel.  Het staat je vrij om hier van af te wijken mocht je bijvoorbeeld zin hebben om een dag op de locatie te blijven en je eigen invulling aan de dag te geven. Of bijvoorbeeld wanneer je wel naar Veere wilt maar geen zin hebt in een boottocht.

  Het programma is normaal gesproken uitstekend uitvoerbaar. Maar het weer of onvoorziene omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat we het soms moeten wijzigen. We bekijken dan ook per dag of een activiteit door kan gaan of dat deze komt te vervallen dan wel verschoven wordt naar een andere dag.

  Fietsen

  Lukt het niet om een fiets mee te brengen dan is deze te huren.  Geef op het aanmeldingsformulier aan of je een fiets wilt huren dan wordt dit voor je geregeld.

  We kunnen de auto deze dagen eigenlijk gewoon laten staan. We verplaatsen ons voornamelijk te voet en op de fiets. Het zijn geen lange afstanden (max 40). De fietstocht en wandelingen kan je zo lang of kort maken als je wilt. Is fietsen of wandelen een probleem voor je dan is er een auto die je naar de plek van bestemming kan brengen.

  Transfer

  Wanneer je met het openbaar vervoer komt word je in Vlissingen van het station gehaald en met de auto naar Dishoek gebracht. Afstemming hierover volgt na de boeking.

  STO garant

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

  Aanmelden voor deze reis

   Ik ga mee met de vakantie naar Zeeland op de volgende datum
   nieuwe data volgen

   In geval van nood graag contact opnemen met

   Bedankt voor het invullen van het boekingsformulier! Een kopie van je antwoorden wordt direct gemaild naar het email adres dat je hebt opgegeven.
   Daarna ontvang je z.s.m. een bevestiging en nadere informatie over de reis.
   Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

   Op naar een hartverwarmende vakantie!


   Carry van Lexmond we Carry on hartverwarmende vakanties

   Heb je nog vragen?

   Je kan me dagelijks tussen 09.00 en 17.00 bereiken op 06-38006834